ADHD diagnozė ir turite klausimų? Pasitarkiam

Konsultacijos metu geriau suprasite, kas yra ADHD, kaip jis pasireiškia Jūsų gyvenime, ir kokius žingsnius galite žengti, kad įveiktumėte kasdienius iššūkius. Taip pat aptarsime praktinius būdus, kaip valdyti simptomus ir pagerinti gyvenimo kokybę, pritaikant veiksmingas strategijas, kurios atitinka jūsų unikalius poreikius. Taip pat aptarsime praktinius būdus, kaip valdyti simptomus ir pagerinti gyvenimo kokybę, pritaikant veiksmingas strategijas, kurios atitinka jūsų unikalius poreikius.

ADHD (dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sutrikimo) konsultacija gali būti naudinga įvairiose situacijose . Ji suteikia individualizuotą pagalbą, supratimą ir strategijas, kurios gali padėti valdyti ADHD simptomus ir pagerinti kasdienio gyvenimo kokybę.

Kodėl ir kada ADHD konsultacija gali būti naudinga:

 Simptomų valdymas ir įveikos strategijų kūrimas

ADHD gali reikšti įvairius kasdienio gyvenimo iššūkius, tokius kaip sunkumai sutelkti dėmesį, laiko valdymo problemos, užmaršumas ir impulsyvūs sprendimai. Konsultacija gali padėti sukurti individualizuotas strategijas, padedančias tvarkyti laiką, organizuoti užduotis, gerinti dėmesio koncentraciją ir mažinti impulsyvumą.

3. Mokymosi sunkumų įveikimas

Vaikams ir jaunuoliams, turintiems ADHD, gali kilti sunkumų mokykloje dėl neatidumo ar impulsyvumo. Konsultacija gali padėti sukurti individualizuotas mokymosi strategijas, bendradarbiauti su mokytojais dėl mokyklos pritaikymų ir suteikti akademinę paramą, kad vaikas galėtų pasiekti savo potencialą.

4. Socialinių įgūdžių ir santykių gerinimas

ADHD gali paveikti socialinius įgūdžius ir tarpasmeninius santykius dėl sunkumų kontroliuoti impulsus arba suprasti socialinius signalus. Konsultacija gali padėti išmokti efektyvios komunikacijos, empatijos ir konfliktų sprendimo įgūdžių, kurie yra būtini palaikant sveikus santykius.

5. Emocinis palaikymas ir streso mažinimas

ADHD gali sukelti didelį stresą, nerimą ir žemą savivertę dėl nuolatinių sunkumų gyvenime. Konsultacija suteikia emocinę paramą, padeda išmokti streso valdymo technikų, savęs priėmimo ir pozityvaus požiūrio ugdymo.

6. Komorbidinių sutrikimų gydymas

Dažnai ADHD pasireiškia kartu su kitais sutrikimais, tokiais kaip nerimas, depresija ar mokymosi sutrikimai. ADHD konsultacija gali padėti atpažinti ir valdyti šiuos komorbidinius sutrikimus, užtikrinant holistinį požiūrį į gydymą.

7. Vaistų valdymas ir stebėjimas

ADHD gydymas dažnai apima ir vaistus. Konsultacija gali padėti stebėti vaistų poveikį, šalutinius poveikius, koreguoti dozes ir aptarti vaistų naudą bei riziką, siekiant rasti geriausią gydymo planą.

8. Pagalba tėvams ir šeimos nariams

Tėvams, auginantiems ADHD sergantį vaiką, gali kilti klausimų, kaip geriau palaikyti ir suprasti savo vaiką. Konsultacija gali suteikti įžvalgų apie ADHD, veiksmingus auklėjimo metodus, kaip sumažinti konfliktus ir kaip kurti pozityvią namų aplinką.

9. Profesinės veiklos ir karjeros pagalba

Suaugusiems, kuriems diagnozuotas ADHD, konsultacija gali padėti gerinti darbo našumą, sukurti efektyvias darbo strategijas, tvarkyti laiką, pagerinti organizacinius įgūdžius ir rasti karjeros kelią, atitinkantį jų stipriąsias puses.

10. Pagalba perėjimo laikotarpiais

Gyvenimo perėjimo laikotarpiai (pvz., pereinant iš mokyklos į universitetą, keičiant darbą ar santykių statusą) gali būti sudėtingesni ADHD sergantiems žmonėms. Konsultacija gali suteikti įrankius ir strategijas, kaip sklandžiai įveikti šiuos pokyčius.

ADHD konsultacija yra vertinga tiek siekiant suprasti savo patirtį ir elgesį, tiek kuriant individualizuotas valdymo strategijas, kurios padeda pasiekti geresnę gyvenimo kokybę ir sėkmę.

Kaip tai veikia?

Sesijų metu: koučeris ir klientas dirba kartu (iš tikro dirba klientas, o koučingo specialistas užduoda klausimus, kur atsakymai lydi į vienokį ar kitokį kliento aiškumą), kad išsiaiškintų kliento stiprybes ir poreikius, nusistatymus ir veikimo modelius (paternus), nustatytų konkrečius tikslus ir susikurtų veiksmingas strategijas jų pasiekimui.

Aiškumo paieškos: Sesijos metu klientas tyrinėja savo mintis, emocijas, įsitikinimus ir veiksmus, siekdamas gilesnio supratimo apie tai, kaip ADHD veikia jo kasdieninį gyvenimą.

Veiksmų planavimas: klientas PATS kurią veiksmų planą, skirtą įveikti konkrečius iššūkius.

Idividualumas: kiekviena sesija yra pritaikyta kliento individualiems poreikiams ir tikslams.

Laikas: sesijos trunka apie šešiasdešimt minučių, suteikiant pakankamai laiko gilinimuisi į temą ir veiksmų planavimui.

portrait adhd (2)